Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Søndag 16. desember kl.17:30:  Det var overraskende lite og lett snø i dag. Det varierer mellom 20 og 25 cm med veldig lett snø. Med snøscooteren "datt" vi helt ned på bakken og det var vanskelig å få til spor i terrenget. På myrer og noe skogsbilveg er det bedre. Utgangspunkt fra Viddaseter gir mulighet til å gå på ski østre løype til Årum via Krokvannskilvegen og videre mot Breiangen. Det må komme tilsvarende mengde med snø for at det skal la seg gjøre å få til noe med løypemaskinen. Men inntil da er det altså muligheter til en skitur under litt enkle forhold. 

Søndag 16. desember: Det er fortsatt for lite snø til at vi kan lage tilfredstillende spor med løypemaskinen. Det snør LITT av og til om dagen så håpet er der. I dag vil vi grunnpreparere med snøscooter og sporsetter fortrinnsvis der løypene går i terrenget. Så i løpet av formiddagen vil det bli noen enkle spor på det grunnlaget vi har. Utangspunkt vil være fra Viddaseter og hvis vi rekker det også fra Vindfjelltunet. Pga pågående jakt i området må det tas hensyn til dette, slik at jegere skal kunne komme fram med bil på skogsbilveiene.

Lørdag 8. desember: De siste dagene har det kommet ca.15cm snø i Vindfjelltraktene etter at vi hadde en periode med mildt vær og mye regn. Denne milde perioden ødela mye for tilfrysing i myrer og andre fuktige områder. Dermed er det for lite snø til at vi kan kjøre ut løypemaskinen i vårt løypenett. Vi vil løpende vurdere muligheten for grunnprepping hvis det holder seg stabilt kaldt og at det kommer mere snø. Pga pågående jakt i området må det tas hensyn til dette, slik at jegere skal kunne komme fram med bil på skogsbilveiene.

Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Pr.6/4-2018 er Årum-stua stengt for sesongen 2017/2018.

(Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Det er kun mulig å betale med kontanter. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.)

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !